TO NEJLEPŠÍ Z 80. LET

  • Praha 95,7fm
  • Mladá Boleslav 105,7fm
  • Brno 98,1fm
  • Jičín 94,2fm
  • Mělník 99,9fm
  • Mnichovo Hradiště 89,2fm

Helena Vondráčková slaví 60 let na scéně

Helena Vondráčková slaví 60 let na scéně

Bude to jízda! Helenu Vondráčkovou během jubilejního roku, kdy uplyne 60 let od startu její zářivé kariéry, čeká turné v Česku a na Slovensku. Během něj hned dvakrát vystoupí v pražské O2 areně. Vyvrcholením sezóny bude již tradiční vánoční koncert v pražské Lucerně.

Zpěvačka Helena Vondráčková zahájila rok, v němž oslaví 60 let na hudební scéně. Přesně taková doba uplyne na jaře od chvíle, co v roce 1964 zvítězila ve finále soutěže Hledáme nové zpěváky, která se tehdy uskutečnila v pražské Lucerně. V ten samý rok také natočila svůj první velký hit Červená řeka.



Krásné výročí si legenda česko-slovenské pop music připomene u nás i u sousedů. „Na jaro připravujeme slovenské turné, během něhož nás čeká šestnáct zastávek. Začínáme 15. března v Trnavě a končíme narozeninovým koncertem 26. června v Bratislavě,“ těší se Helena Vondráčková, kterou bude doprovázet její kapela Charlie Band. Mnoho slovenských koncertů je už nyní vyprodaných.

S českými fanoušky oslaví Helena Vondráčková 60. výročí působení na scéně hned dvěma megakoncerty v pražské O2 areně. Stane se tak v den zpěvaččiných 77. narozenin, v pondělí 24. června - a ještě jednou v následujících dnech. Přesný termín druhého koncertu je nyní v jednání. „O2 arena je velký závazek - a to hned dvojnásobný. Těším se a zároveň věřím, že vše dopadne dobře. Na scéně mne doprovodí Charlie Band rozšířený o velký symfonický orchestr,“ těší se zpěvačka.

Už v úterý 16. ledna se v pražském kině Lucerna uskuteční premiéra komediálního filmu Aristokratka ve varu podle bestselleru knihy Evžena Bočka, v němž Helena Vondráčková ztvární sama sebe a zazpívá píseň Karla Svobody Lásko má já stůňu, natočenou speciálně pro tento snímek, která vyšla i jako videoklip.

V sobotu 24. února čeká Vondráčkovou vystoupení na Českém plese v Obecním domě v Praze, na němž zpívala už v minulých letech. Během zimy se také objeví ve velmi sledovaném pořadu Neskoro večer: Talkshow Petra Marcina, jenž odvysílá slovenská STV.

V pražském Tančícím domě pak v květnu proběhne výstava kostýmů a ocenění Heleny Vondráčkové z celé její hudební kariéry. Podzim bude patřit pokračujícímu českému a slovenskému turné, které vyvrcholí na zlatou neděli 22. prosince v tradiční vánoční Lucerně.

Slovensko Tour 2024 - Helena 60
15.3. Trnava
16.3. Prievidza
12.4. Lučenec
13.4. Prešov
19.4. Michalovce
20.4. Liptovský Mikuláš
21.4. Sabinov
24.4. Žilina
25.4. Žilina
26.4. Nitra
3.5.  Košice
4.5.  Stará Lubovňa
5.5.  Bardějov
24.5. Martin
25.5. Banská Bystrica
26.6. Bratislava

 

Foto Jan Tůma / Agentura MM Praha